Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S Paweł Kwiatkowski Mariusz Kucharski Ewe Wu edward stan (7425 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ad Retier :

Jak to fajnie, ze mozemy sobie tak nawzaje tlumaczyc z polskiego na nasze i z norweskiego na zrozumiale
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Do wszystkich tych, którzy robią sobie kpiny z tej niewyobrażalnej tragedii!!!

Jesteście ludźmi, czy zwyrodniałymi osobnikami, pozbawionymi uczuć: żalu, smutku, współczucia???

Przykry jest fakt, że w obliczu tej tragedii, wielu z Was, w bezmyślny sposób komentuje, to, co się stało!!!
Tyle osób zginęło, a Wy sobie żarty urządzacie. Co Was obchodzą emerytury tych osób, taka kolej rzeczy, zasłużyli na nie.
Każdy z Was może tam iść, jeśli chce mieć taaaaaaką emeryturę!!!

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi na forum zastanawiam się, czy macie taki narząd w organizmie, jak serce? Mam obawy, co do tego. Popukajcie się po swoich głupiutkich główkah!!!

Jedna osoba z Was pisze, że: "nie znała tych osób, ze na drodze ginie tylu Polaków i nikt im hołdu nie oddaje, bo ich nie zna". Zgadzam się z tym. Ale Ci, którzy zginęli, to osoby doskonale znane mediom i rzeczą najzupełniej naturalną jest oddanie im hołdu, a przede wszystkim szacunku, każdy kraj by tak postąpił.

Cała Polska i Polonia za granicą okazuje wyrazy współczucia, żalu, jednak Polonia w Norwegii jest inna!!! Żałosne!!!

Popatrzcie na nich jak na ludzi, a nie jak na polityków, z których poglądami również ja niezupełnie się zgadzałam, polityka nie jest dla mnie ważna!!! Aczkolwiek są to ludzie, którzy w tragicznych okolicznościach zginęli i należy im się szacunek, przede wszystkim SZACUNEK!!!

Postawcie się (choć na chwilkę) na miejscu ich rodzin, co przezywają, co czują i zrozumcie ludzkie odruchy w akcie tej katastrofy, a cyniczne uwagi zostawcie sobie na odpowiedni moment albo przejdźcie do innego wątku, który jest równoległy z Waszymi zdolnościami intelektualnymi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
Ad Retier :

Jak to fajnie, ze mozemy sobie tak nawzaje tlumaczyc z polskiego na nasze i z norweskiego na zrozumiale

I o dziwo,że się udaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ad . Nowa_26

Ja tez probowalam dyskutowc , krytykowac niektore wypowiedzi i dotrzec do poczucia empatii wsrod niektorych bezdusznikow , ale coz kazdy ma prawo do swego zdania na ten temat chocby bylo to zdanie brutalne i zupelnie nie do przyjecia przez innych ...

Pewno to juz takie prawo Forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
nowa_26 napisał:
Do wszystkich tych, którzy robią sobie kpiny z tej niewyobrażalnej tragedii!!!

Jesteście ludźmi, czy zwyrodniałymi osobnikami, pozbawionymi uczuć: żalu, smutku, współczucia???

Przykry jest fakt, że w obliczu tej tragedii, wielu z Was, w bezmyślny sposób komentuje, to, co się stało!!!
Tyle osób zginęło, a Wy sobie żarty urządzacie. Co Was obchodzą emerytury tych osób, taka kolej rzeczy, zasłużyli na nie.
Każdy z Was może tam iść, jeśli chce mieć taaaaaaką emeryturę!!!

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi na forum zastanawiam się, czy macie taki narząd w organizmie, jak serce? Mam obawy, co do tego. Popukajcie się po swoich głupiutkich główkah!!!

Jedna osoba z Was pisze, że: "nie znała tych osób, ze na drodze ginie tylu Polaków i nikt im hołdu nie oddaje, bo ich nie zna". Zgadzam się z tym. Ale Ci, którzy zginęli, to osoby doskonale znane mediom i rzeczą najzupełniej naturalną jest oddanie im hołdu, a przede wszystkim szacunku, każdy kraj by tak postąpił.

Cała Polska i Polonia za granicą okazuje wyrazy współczucia, żalu, jednak Polonia w Norwegii jest inna!!! Żałosne!!!

Popatrzcie na nich jak na ludzi, a nie jak na polityków, z których poglądami również ja niezupełnie się zgadzałam, polityka nie jest dla mnie ważna!!! Aczkolwiek są to ludzie, którzy w tragicznych okolicznościach zginęli i należy im się szacunek, przede wszystkim SZACUNEK!!!

Postawcie się (choć na chwilkę) na miejscu ich rodzin, co przezywają, co czują i zrozumcie ludzkie odruchy w akcie tej katastrofy, a cyniczne uwagi zostawcie sobie na odpowiedni moment albo przejdźcie do innego wątku, który jest równoległy z Waszymi zdolnościami intelektualnymi.

Naucz sie czytac ze zrozumieniem..to po pierwsze...

po drugie..szacunek jest ..ale robienie CYRKU to jest codziennosc w polskich mediach i reszta baranow robi to samo...

osobiscie mam dosyc robienia widel z igly...to jest ZENUJACE !!!

a dzisiaj sie nowy news !!

Lech Kaczynski bedzie pochowany na WAWELU !!!

pytam sie ! DLACZEGO ?? bo zginal? ON NIC ZNACZACEGO DLA POLSKI NIE ZROBIL...zeby chowac go w miejscu gdzie leza osoby, ktore sa KROLAMI, BOHATERAMI Narodu Polskiego...

powinien byc pochowany na Powazkach w aleji Zasluzonych - ot tyle

ALE NIEEE..nasi "zajebisci" rodacy, ktorzy POSZLI NA GLOSOWANIE w ilosci trzydziestuparu procent ( z czego polowa glosowala na Kaczora ) !!!! beda teraz udawac WIELKYCH PATRYIOTOW....

jacy to oni wspaniali..jaki to Prezio byl "zajefajny:, normalnie HERO !!! Bez niego zyc sie nieda..

a juz zapomnieli jak szydzili z Kaczynskiej w mediach, ze wyszla z reklamowka z samolotu ????
zapomnieli jak Kaczynskiego nazywano Kartoflem? mlaskaczem?

OBLUDA, OBLUDA, OBLUDA

tacy "rodacy" zachowuja sie gorzej niz Judasz

howgh

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
Zgadzam sie....Zginal czlowiek, ok..prezydent. Ale chowac go na Wawelu?? Z krolami Polski? Z zasluzonymi bohaterami narodowymi? Ludzie..Zginal w wypadku a nie na wojnie. Czym zasluzyl na miano bohatera?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nowa 26, znalazłaś juz prace w Norge??? Bo usilnie szukałas, tylko dlaczego? Czyżbyc rowniez odczuła ze od 2005 roku zmienilo sie wszystko na gorsze? Co kaczynski zrobil dla nas, zwykłych Polakow? Zastanowilas sie dlaczego wiekszosc emigruje?
Poza tym nikt tu nie drwił, ja wyobraz sobie mam serce. I wspolczyje wszystkim ktorzy stracili swoich bliskich, ale mam tez rozum. I jeszcze jakie wyczucie smaku, dlatego pewne zachowania dla mnie sa zenadą.
Nie rozumiem dlaczego mialabym teraz łkac i lezec krzyzem? Nie podobaly mi sie rzady Kaczynskiego i tyle, Nie głosowalam tez na Tuska, zawsze , juz od poczatku, kiedy ukonczyłam 18 lat, a było to 16 lat temu swoj głs oddawalam na Korwina Mikke, on nie mial szans na wygraną.Ale glos oddawalam dla zasady.
Pozdrawiam cie i zycze szybkiego wydoroslenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Ciekawe ZiBi , czy też tak głośno krzyczałeś jak z Wojtyły robiono świętego za życia.
Lub niechciał ujawniać afery z bankiem watykańskim,czy też milczał w sprawach pedofili w kościele ?
A przecież jest jednym z pierwszych polaków,jeśli nie pierwszym.
Na każdego można coś znaleźć,pytanie czy chcemy szukać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Ciekawe ZiBi , czy też tak głośno krzyczałeś jak z Wojtyły robiono świętego za życia.
Lub niechciał ujawniać afery z bankiem watykańskim,czy też milczał w sprawach pedofili w kościele ?

oczywiscie ze glosno krzyczalem...i nadal to ROBIE...nie podoba mi sie fakt ze z JP2 robia swietego...

byl dobrym czlowiekiem ale napewno nie swietym...

howgh

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
BiZi napisał:
retier1 napisał:

oczywiscie ze glosno krzyczalem...i nadal to ROBIE...nie podoba mi sie fakt ze z JP2 robia swietego...

byl dobrym czlowiekiem ale napewno nie swietym...

howgh

pozdrawiam

również
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok